Руски политик беше глобен, защото е слушал реч на Путин със спагети на ушите 

Руски политик беше глобен, защото е слушал реч на Путин със спагети на ушите 

Руски политик от Самарска област е бил глобен за “дискредитиране на въоръжените сили” на страната заради това, че си е поставил спагети на ушите, докато слуша реч на президента Владимир Путин, съобщи БТА.

Михаил Абдалкин е бил осъден на 150 000 рубли (1950 долара) за това, че е заснел протестния си акт и после е качил видеото в социалните мрежи.

Смисълът на акцията на областния политик се крие в руски израз, обвързващ лъгането и разочарованието от думите на някого с окачване на спагети на ушите.

Михаил Абдалкин в съда.

По този начин Абдалкин намеква, че не вярва на думите на Путин, произнесени в рамките на традиционната му годишна реч за състоянието на нацията на 21 февруари.

Неправителствената организация „ОВД-инфо“ цитира Абдалкин, комунист от Самарска област, да казва, че това е било ироничен жест с цел израз на недоволството от мълчанието на президента по вътрешнополитическите проблеми.

По-рано през март руският парламент затегна законите, приети скоро след инвазията в Украйна, които сега предвиждат глоби или затвор до 15 години за дискредитиране или разпространение на неверни данни за руските въоръжени сили.

Източник:

Свободна Европа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *