Русия с нова смъртоносна атака с дронове в Киев. Битките за Бахмут продължават

Русия с нова смъртоносна атака с дронове в Киев. Битките за Бахмут продължават

Украинската армия е облъснала нова масирана атака с дронове срещу столицата Киев през нощта срещу сряда, съобщават украинските власти.

„В резултат на нощна атака с дронове в района на Киев е повреден цивилен обект. До момента знаем за трима загинали и седем ранени. Информацията се изяснява“, съобщи Киевската градска военна администрация в Телеграм.

Заради атаката около полунощ в редица райони на столицата беше обявена въздушна тревога, който продължи няколко часа.

Според всекидневния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна руските въздушни удари са нанесени с ирански безпилотни самолети Shakhed-136.

„По предварителна информация 16 от 21 изстреляни от врага дрона са унищожени от нашите защитници“, казват от Генералния щаб и добавиха, че заплахата от въздушни удари остава висока за цялата територия на страната.

В северната област Житомир при нападение с дрон е повреден инфраструктурен обект, съобщи в Телеграм началникът на регионалното военно управление Виталий Бунечко. По думите му „три вражески дрона са свалени от подразделения на ПВО“.

На изток украинските сили отблъснаха 114 атаки през последното денонощие, с акцент върху Бахмут, където руските сили се опитват да напреднат към центъра на града, съобщи Генералният щаб.

Бахмут все още е епицентър на продължила месеци битка, която доведе до тежки загуби и за двете страни, въпреки че според анализаторите градът няма голяма стратегическа стойност.

В Севастопол, в анексирания от Русия Крим, установените от Москва власти обявиха спиране на фериботния транспорт в района на черноморското пристанище, където е щабът на Черноморския флот на Русия.

По-рано назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развожаев заяви, че противовъздушната отбрана на града е отбила атака на украински дронове. Информацията не може да бъде независимо проверена и Украйна не е коментирала предполагаемия инцидент.

Източник:

Свободна Европа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *