Мъж от Пловдив е обвинен за фалшива бомбена заплаха. МВР задържа осем тийнейджъри

Мъж от Пловдив е обвинен за фалшива бомбена заплаха. МВР задържа осем тийнейджъри

Мъж на 23 години от Пловдив вече е с повдигнато обвинение за подаване на фалшив сигнал за бомба на спешния телефон 112 на 30 март, съобщи Пловдивската районна прокуратура.

Обвиняемият с инициали Б.Т. е съобщил, че има поставено взривно устройство в Професионална гимназия по транспорт и строителни технологии „Гоце Делчев“ в Пловдив.

Фалшивият сигнал е бил подаден от улична телефонна кабина. След това училището е било евакуирано, но бомба така и не е била открита. Обвиняемият е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

Междувременно в Пловдив бяха задържани и двама ученици на по 15 години, заподозрени, че са подали фалшиви бомбени сигнали на 27 и 31 март с имейл съобщения до Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ на МВР и до две медии.

Разследващите твърдят, че в имейлите си двете непълнолетни момчета са посочили, че в различни училища в Пловдив и в други градове ще бъдат поставени взривни устройства.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров съобщи в събота, че досега полицията е задържала осем тийнейджъри, за които е било установено, че са изпращали фалшиви бомбени заплахи по-рано през седмицата. По думите му „доста лица са се увлекли по тази тенденция“.

Източник:

Свободна Европа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *