Кримският мост e затворен заради „извънреден инцидент“

Кримският мост e затворен заради "извънреден инцидент"

Мостът, който свързва анексирания от Русия украински полуостров Крим с континенталната част, е затворен заради възникване на „извънреден инцидент“, съобщи Би Би Си. Властите не съобщават за нападение, но според непотвърдени данни местни жители са чули експлозии рано в понеделник.

Руски официални лица казаха, че двама души са загинали след това, което те наричат „извънреден инцидент“ на моста, съобщава Би Би Си. Назначеният от Русия губернатор Сергей Аксьонов съобщи в Телеграм, че движението е спряно заради авария, която е възникнала при 145-ия стълб на моста откъм Краснодарския край. Той не казва повече подробности, но помоли хората „да се въздържат от пътуване по съоръжението“.

В социалните мрежи се разпространяват видеа, на които се виждат задръствания от автомобили.

През октомври миналата година Кримският мост беше частично затворен след голяма експлозия, която предизвика пожар и доведе до срутване на едно от пътните платна. Мостът беше изцяло отворен през февруари.

Керченският мост е единствената директна връзка между Русия и анексирания от Москва през 2014 полуостров Крим. От началото на войната той се използва за доставки и снабдяване на руските войски в Южна и Източна Украйна, заради което се смята за стратегическа инфраструктурна цел за Киев.

Източник:

Свободна Европа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *