Пожарите в Гърция предизвикаха експлозии във военен склад. Евакуация в Неа Анхиалос 

Пожарите в Гърция предизвикаха експлозии във военен склад. Евакуация в Неа Анхиалос 

Бушуващите в Гърция пожари, предизвикани от горещото време, доведоха до серия от експлозии в склад с военни боеприпаси в гръцкия град Неа Анхиалос. Взривовете са отекнали чак до намиращия се на близо 20 км град Волос, съобщи гръцката обществена телевизия ЕРТ.

Генералният щаб съобщи, че огън е навлязъл на територията на казарма на Военновъздушните сили, което е предизвикало експлозиите. Пострадалият склад е бил своевременно изолиран, а персоналът му – евакуиран.

По информация на ЕРТ са се взривили неизвестен брой ракети. Експлозиите са предизвикали паника сред местното население. Съобщава се и за пострадали от стъкла, паднали от счупени при взривната вълна прозорци.

Евакуацията в Неа Анхиалос обвхана над 7000 местни жители и туристи.

Междувременно в Неа Анхиалос започна мащабна евакуация на населението заради продължаващите пожари. Огънят вече заплашва бензиностанции в близкия град Волос, предава БНР.

Кметът Ахилеас Беос съобщи, че до военното поделение има и бензиностанции, които също могат да се взривят и призова всички да напуснат района. Евакуацията е обхванала над 7 хиляди местни жители и туристи. Полицията въведе забрана за движение на три километра от огнения обръч.

От Гражданска защита съобщиха, че на остров Родос всички огнища са загасени и жителите на десет села вече може да се завърнат по домовете си.

Източник:

Свободна Европа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *