Калина Сакскобургготска се яви в полицията, за да бъде обвинена за шофиране след употреба на алкохол 

Калина Сакскобургготска се яви в полицията, за да бъде обвинена за шофиране след употреба на алкохол 

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски – Калина, се яви във вторник в Областната дирекция на МВР в София, за да ѝ бъде предявено обвинение за шофиране след употреба на алкохол. При излизането си от сградата тя подмина журналистите без да коментира случая.

Преди десетина дни Сакскобургготска катастрофира леко с колата си в Боровец, след което проверка с дрегер установи 1,5 промила алкохол в кръвта ѝ. Дъщерята на бившия премиер тогава отказа да даде кръвна проба, а срещу нея беше образувано бързо производство.

Първият опит за връчване на обвинението срещу Сакскобургготска беше неуспешен, тъй като ангажираният от нея адвокат се оказа в чужбина и тя беше поискала явяването ѝ пред органите на реда да бъде отложено.

Преди ден баща ѝ Симеон Сакскобургготски коментира случая по време на свое посещение в Рилския манастир, където беше отбелязана 80-годишнината от смъртта на неговия баща Цар Борис III.

„Мисля, че от доста малко стана нещо огромно. Но най-накрая живеем в една правова държава и всеки пред закона е еднакъв. Това е много важно“, каза бившият премиер пред медиите в понеделник.

Дъщеря му все още не е говорила по темата. От нейно име няколко пъти прави изявления съпругът ѝ Китин Муньос, който отричаше жена му да е била зад волана в нетрезво състояние. Той допусна, че тя може да е изпила само чаша вино.

Източник:

Свободна Европа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *