Бивш партньор на БСП се присъедини към коалиция „Продължаваме промяната“

„Политическо Движение Социалдемократи“ (ПДС) се присъдедини към коалиция „Продължаваме Промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г.

От “Продължаваме промяната” казаха, че продължават разговорите и с други партии за разширяване на коалицията. Условието е “те да са готови да спазват заложените в споразумението принципи”.

„Политическо движение Социалдемократи“ е основано през 2000 г. от бившия депутат от БСП Николай Камов. Преди това той е народен представител от БСП в три парламента, от 1991 до 2001 година. След това ПДС става коалиционен партньор на социалистическата партия и Камов отново е два мандата депутат, чак до 2009 г.

Основател на ПДС е и Ивайло Калфин, който беше кандидат за президент на БСП през 2011 г., но загуби на втория тур от Росен Плевнелиев от ГЕРБ. Калфин беше вицепремиер и във второто правителство на Бойко Борисов, номиниран от партията на бившия президент Георги Първанов, АБВ. Днес „Политическо движение Социалдемократи“ се оглавява от Елена Нонева.

Източник:

Свободна Европа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *