Иран отново ще позволи международно наблюдение на ядрените си обектиИран ще възстанови достъпа на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) до камерите за наблюдения на ядрените обекти в страната.

Това обяви в неделя ръководителят на Иранската организация за атомна енергия Мохамад Еслами след разговори с генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси, предадоха световните агенции. По думите му вече е договорено технически екип на агенцията да пристигне в Иран.

Техеран се съгласи да позволи на международните инспектори да инсталират нови карти памет в камерите за наблюдение на чувствителните си ядрени обекти и да продължат да снимат там, предотвратявайки по този начин дипломатически конфликт, отбелязва Асошиейтед прес.

Въпреки това международният регулатор остава в същото положение, пред което е изправен от февруари. Техеран държи всички записи от своите обекти, в момент когато преговорите за връщане на САЩ и Иран към ядрената сделка от 2015 г. остават в застой във Виена, припомня БТА.Source link

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *