Пожар е избухнал в склад за боеприпаси на оръжейния търговец Емилиян Гебрев

Пожар е избухнал в склад за боеприпаси на оръжейния търговец Емилиян Гебрев

Взрив е избухнал около 3:30 часа сутринта в неделя в склад за боеприпаси на фирмата „ЕМКО“ край Карнобат, предаде БТА. Последвал е пожар, който вече е загасен. Няма пострадали хора.

Обектът се намира в местността „Чобан дере“ край Карнобат, съобщи говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

След подадения сигнал към мястото на инцидента се е отправил един противопожарен автомобил с двама огнеборци. Те са пресрещнати от двама пазачи, които заявили, че в района има и други складове за съхранение на боеприпаси. Междувременно от обекта, обезопасен със стабилна ограда и отдалечен от другите три склада с боеприпаси, започнали да се чуват гърмежи. Последният от тях е бил около 5:00 часа тази сутрин.

Мястото на инцидента е обследвано с дрон, а районът ще остане отцепен за 72 часа.

Собственикът на фирмата Емилиян Гебрев каза в интервю за БНР, че в склада е имало боеприпаси с отпаднала необходимост. Това са боеприпаси, които са поръчани от фирми, но не са били платени и са складирани в този склад.

„Не става въпрос за каквато и да било човешка грешка, защото няма човешка грешка. Към 4.00 часа се е чул взрив и след това се е запалил складът. Какво е имало вътре никой не може да каже. Забранено е да се влиза 24 часа вътре, но това по принцип са боеприпаси с отпаднала необходимост в завода. Някоя фирма някога поръчала нещо, след това поради неплащане не си е получила продукцията и ние какво да я правим, съхраняваме я“.

Няма опасност за населението, каза още зам.-кметът на Карнобат Стефка Иванова.

Източник:

Свободна Европа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *